בשבת, 1.11.25, התקיימו שתי התחרויות המסורתיות ע"ש שחר ארד, שמשכו אליהן 102 שחמטאים, מהם 13 בעלי דרגות רב אמן ואמן בינלאומי.האירוע, בחסות חברת אלטשולר-שחם, שם עבד שחר ז"ל ככלכלן ונספה בתאונה בגיל 28 , התקיים זו השנה ה-14 ברציפות.
המשפחה בחרה להנציח את שחר בתחרות שחמט.
טקס הפתיחה נפתח בנגינת כינור של גרישה פאפיש, "נגן הבית" של המועדון.בטקס הפתיחה, העלה עמירם קווים לדמותו של שחר ז"ל ותאר את החור הענק שמותו הותיר בקרב בני משפחתו הקרובים, ההורים עידית ויוסי ואחיו רחלי ודובב.
עמירם הודה לחברה התומכת, שבעליה המשותף, קלמן שחם, ברך את המשתתפים באמצעותו, לאחר שלא יכול היה להגיע לאירוע בעקבות שמחה משפחתית.
"טוב לעצור את מהלך החיים הסוחף, לפחות פעם בשנה, כדי להיזכר בשחר: טוב למשפחה, טוב למועדון השחמט וטוב גם לשחמטאים, שיודעים להעריך מועדון שמכבד חבר שנפרד ועזב על רקע הנסיבות שצוינו".
בהמשך הטקס, דיווח עמירם בפירוט על ההישג המצוין של הקבוצה הבכירה של כפר סבא, באליפות אירופה למועדוני שחמט (מקום רביעי משותף מבין 102 נבחרות) , שהסתיימה שבוע קדם לכן ברודוס, וכן על הישגי הצעירים הישראלים שמתחרים בימים אלה ממש באליפויות הנוער בקטגוריות הגיל השונות.
זוכי התחרות: אביטל, עידו והאלוף גיא לוין עם הגביע
תוצאות:
תחרות ראשית 36 משתתפים:
במקום הראשון לבד עם 5.5 נקודות משישה משחקים בקצב מהיר: האמן הבינלאומי מרמת גן גיא לוין
במקום השני: רב אמן עידו גורשטיין מכפר סבא עם 5 נקודות ללא הפסד.
במקום שלישי-רביעי התחלקו עם 4.5 נקודות רב אמן אביטל בורוחובסקי מכפר סבא ואמן בינלאומי ינאי בן ארי מבאר שבע.
האמן יאיר יודקובסקי עם 4 נקודות זכה בפרס כספי, כמצטיין מועדון השחמט המקומי ועם אותו מספר נקודות התחלקו בפרסים אלון מינדלין, סמיון דבוריס, איתן רוזן, איתי סיטבון (שקיבל פרס שחקן מפתיע) ובני אייזנברג.
שחקנים מפתיעים נוספים שזכו בפרסים: עידן אשכול (התקדמות 15 מקומות, יחסית למיקומו בתחילת התחרות), דניאל כהן 13 מקומות ועידן דוד 19 מקומות כמו איתי סיטבון.
קרבות הצמרת
זוכי התחרות המשנית: גבריאל, דודי האלוף עם הגביע ועידו אמיתי
בתחרות המשנית, עד מד כושר 1950, שיחקו 66 שחמטאים.
דוד מושינברג מהקריות זכה בפרס הראשון עם 5.5 נקודות משישה משחקים, לפני גבריאל אייזנברג מהרצליה ועידו אמתי ממועדון עירוני תל אביב עם 5 נקודת (בסדר הזה),
הצעיר 11 אהוד ברנר זכה כמצטיין מועדון כפר סבא עם 4.5 נקודות, כמו גם יואב גנות ממועדון רעננה, נור חמודי (13) ממועדון כפר סבא, רובי מינצר ממועדון קריית אונו, ליליאן אשכול (עירוני תל אביב) וזיוי צוקר (11) ממועדון השחמט נתניה, כולם עם 4.5 נקודות.
שחקנים מפתיעים: יונתן פיליאבסקי 28 מקומות!!, עמנואל דרובין 24 מקומות, יאיר ביסה 19 מקומות, אסף הוכשטדט 19 מקומות.
גמלאי מצטיין הרי שוורץ מכפר סבא
ניהלו את התחרות ללא דופי וביעילות רבה נימי כספי ודרור אשכנזי, שזכו למחיאות כפיים סוערות בטקס הסיום.
השחמטאים ציינו לשבח את הכיבוד העשיר, כולל סלטים רבים וכדורי פלאפל חמים, ונהנו מעמידה מופתית בלוח הזמנים, ומכל התנאים ששררו במהלך התחרות.
ועל פי הבטחת קלמן, מבעלי חברת אלטשולר-שחם, ניפגש בשנה הבאה.