תיקו גם בקרב השני בין גלפנד לאנאנד - צפו בהדגמת המשחק

השניים בחרו בנוסח אופנתי בהגנה הסמי-סלאבית. אנאנד הצליח למצוא שיפור למשחקו של השחור והשיג שוויון מלא. במסע ה-25 הוסכם לתיקו. להלן ניתוח המשחק.






בוריס גלפנד פתח כצפוי במסע 1.ד4, ואנאנד בחר בהגנה הסמי-סלאבית, אך לא השתמש בוריאנט החריף שבעזרתו גבר על ולדימיר קראמניק ב-2008. במקום המסע הראשי 5...פבד7 הוא בחר ב-5...א6. זהו ענף צדדי, אך אופנתי למדי של פתיחה זו.
יש לציין כי נוסח זה הופיע בעבר פעמים רבות במשחקיו של גלפנד, והוא ניסה נגדו מבחר תשובות. בדו-קרב על אליפות העולם החליט גלפנד לחזור להשתמש במסע 6.ב3, שאותו לא שיחק מאז 2006.
עד המסע התשיעי בחרו שני היריבים במסעים המוקבלים ביותר, ואז בחר בוריס בהסתעפות פופולרית לאחרונה: 10.צג1 עם 12.ה4. הניתוחים האחרונים הצביעו על עדיפות ללבן לאחר 14...ה:ד4, המסע ששוחק בעבר, אבל אנאנד בחר במסע חזק יותר - 14...פו6.
גלפנד שקע במחשבה ארוכה, והתברר לו כי אם ברצונו להשיג אפילו עדיפות מינימלית, עליו לפשט את העמדה, להחליף מלכות ולהגיע לסיום עם רצים שוני צבע ומבנה סימטרי. אמנם תוכנות המחשב "טענו בעקשנות" שהלבן עדיף, אבל הרוב המכריע של רבי-האמנים הפרשנים העריכו שצפוי לנו תיקו מהיר, וכך היה.

להלן המשחק השני עם ניתוחים בפורמט PGN.

בוריס גלפנד - וישי אנאנד, משחק מס' 2
מוסקבה, 12.05.2012
הגנה סמי-סלאבית

@@gelfand-anand02.pgn@@


כעת צפוי לנו יום מנוחה, אך צוותי העוזרים של שני המתמודדים יעבדו קשה כדי למצוא חידושים משמעותיים שיעזרו להביא את ההכרעה הראשונה בדו-קרב. אנו נמשיך כמובן לקוות שהיא תיפול לטובתו של בוריס. עד עכשיו אין לו על מה להתלונן. בניגוד לסקרים המוקדמים, שני המשחקים הראשונים מצביעים על שוויון כוחות מוחלט.

לכתבה זו מצורפים שני סרטונים.
בעליון - רב-אמן רם סופר מדגים ומנתח את משחק מס' 2.
בתחתון - קפטן נבחרת הנוער איגור ביטנסקי והאמן הצעיר עידו בן-ארצי מביעים את דעתם על הדו-קרב.