כך חולפת תהילת (אלוף) עולם

וגם: קוו ואדיס, וישי אנאנד?






 

כך חולפת תהילת (אלוף) עולם

במשך מאות בשנים, בעת שנערך בקרית הוותיקן ברומא טקס ההכתרה של אפיפיור חדש, היה מחזיק אחד הנזירים פיסת פשתן בוערת לרגליו של האפיפיור ומכריז בפניו:  "SANCTE PATER, SIC TRANSIT GLORIA MUNDI" (בלטינית: אבי הקדוש, כך חולפת תהילת עולם). תהליך זה היה חוזר על עצמו שלוש פעמים במהלך הטקס, ומטרתו הייתה להזכיר לסמכות הנוצרית העליונה שאין הוא אלא אדם, ולכן חייב הוא להישמר מכל יוהרה וגאווה. הפולחן הזה נולד עוד ברומי העתיקה, אשר בה בעת מצעד ניצחון, לצידו של המצביא המנצח על המרכבה, ניצב עבד אשר היה מחזיק כתר זהב מעל לראשו של המפקד ולוחש לו "ממנטו מורי" (זכור את המוות), כלומר "זכור כי אתה בן־תמותה" או "כך חולפת תהילת עולם". מנהג זה פסק בזמנו של האפיפיור יוחנן פאולוס הראשון, אותו אפיפיור שכיהן בשנת 1978 במשך 33 ימים בלבד... 

וגם, קוו ואדיס, וישי אנאנד?
QUO VADIS - עוד מונח לטיני שמשמעותו "לאן מועדות פניך?". לקוח מספר הבשורה על פי יוחנן שבברית החדשה.

(המקור לידע: כמובן, ויקיפדיה).


אלוף העולם בשחמט (אולי לעוד יום אחד בלבד), וישוונתן אנאנד, נראה עייף, מוטרד ועצוב (אפשר בהחלט להבין אותו) בעת מסיבת העיתונאים שהתקיימה אתמול (חמישי) לאחר המשחק התשיעי בדו-קרב לאליפות העולם נגד מגנוס קרלסן. תוצאות הדו-קרב הן כבר עובדה מוגמרת: קרלסן מוביל 3:6 והוא זקוק לעוד חצי נקודה בלבד כדי להפוך מהטוען לכתר למחזיק בו.

"נייג'ל שורט צייץ בטוויטר שלו שזו היא סופה של תקופה. האם גם אתה חושב כך?", זו הייתה השאלה התמימה כביכול שהופנתה לקרלסן. הצעיר הנורווגי, שטרם מלאו לו 23 שנים הבין את המשמעות הטעונה של השאלה ושיחק אותה בזהירות, "זה לא הזמן לדבר על כך", הפטיר בחצי חיוך.

אולם השאלה הזו, שריחפה בחלל האוויר מאז שנודע על כך שקרלסן הוא יריבו של אנאנד בקרב על הכתר, ממשיכה להדהד במסדרונות קהילת השחמט העולמית. האם תקופת אנאנד (ואיתו כל בני דורו) הגיעה לקיצה? התשובה הנשמעת במפגיע מכל עבר היא: כן! תקופת קרלסן החלה!

השאלה המקבילה היא מה יעשה מעתה אנאנד בן ה-43. אם ירצה בעתיד לשוב ולהתמודד על אליפות העולם, יהיה עליו לחזור ולשחק בתחרויות המועמדים. "שם יהיה עליו להתמודד עם שחקנים רבים, שנגדם הוא לא שיחק מעולם", אמר רב-אמן ר.ב. ראמש (הודו), "הדבר תלוי בשאלה כמה מוטיבציה יש לו, כי בשנים האחרונות הוא התכונן בעיקר לדו-קרבות הגמר של אליפות העולם".

בשנה שעברה, לאחר שגבר על בוריס גלפנד (לא בקלות כידוע), נשאל אנאנד אם הוא מוטרד משאלת הפרישה משחמט. הוא השיב: "למעשה, ההפך הוא נכון. כל עוד אני נהנה, אני לא רואה שום סיבה לפרוש". האם התשובה הזאת עדיין בתוקף? את זה נראה בקרוב.

רגע לפני המשחק העשירי, שיהיה כנראה האחרון בדו-קרב, מן הראוי להוקיר ולהכיר, ולו רק על קצה המזלג, את ציוני הדרך העיקריים בקריירה המפוארת של "הנמר ממדראס":

·        נולד ב-11.12.69 במדראס (היום צ'נאי) שבדרום הודו.

·        בשנת 1987 זכה באליפות העולם לנוער והשיג בתחרויות בינלאומיות את התוצאות הדרושות כדי להיות לרב-אמן הראשון של הודו.

·        הוא זכה חמש פעמים באליפות העולם בשחמט בשנים 2000, 2007, 2008, 2010 ו-2012 שנערכו במתכונות שונות – גביע (המפסיד יוצא), תחרות ודו-קרבות.

·        בין השנים 2002-2000 הוא היה אלוף העולם של פיד"ה, בשעה שקספארוב היה אלוף העולם מטעם הארגון המתחרה – PCA; אולם מ-2007 (עת זכה בתחרות לאליפות העולם שנערכה במקסיקו סיטי) הוא היה ברצף אלוף העולם הבלתי מעורער והגן בהצלחה על תוארו בדו-קרבות נגד קראמניק (ב-2008), טופאלוב (ב-2010) וגלפנד (ב-2012).

·        אנאנד הוא אחד מששת השחקנים בתולדות השחמט ששברו את "מחסום" ה-2800 בדירוג העולמי, ובאפריל 2007 בהיותו בן 37 עלה בפעם הראשונה למקום הראשון בדירוג זה.

מעבר להישגיו הרבים של אנאנד על לוח השחמט, מן הראוי לומר עליו עוד כמה מילים בנימה אישית: וישי (כפי שהוא נקרא בפי כל) ידוע כג'נטלמן עם מוניטין של אדם הנמנע ממריבות ומאינטריגות פוליטיות או אחרות. גבוה, נאה ורך-דיבור, הוא מהווה דוגמה ומופת ודמות מבוקשת ואהודה בכל רחבי העולם במשך עשרות בשנים. נקווה שהוא טרם אמר את המילה האחרונה בעולם השחמט.

היום (שישי), בשעה 11:30, לפי שעון ישראל – המשחק העשירי (קרלסן בלבן).

ומחר – נכתוב כאן על "הקוסם הנורווגי".

אל תלכו לשום מקום...

 

what are the signs of an std phuckedporn.com early symptoms of gonorrhea